Header page

 

Ook in 2018 is EMjoy in Putten en Ede weer aangemeld voor de Koffietop 100 van vakblad Missethoreca

Koffiekaart:

Klik hier voor onze koffiekaart

Koffie bij EMjoy:

Sinds de dag dat EMjoy haar deuren opende speelt koffie hier een belangrijke rol.

Een interesse die inmiddels is uitgegroeid naar een enorme passie. We zetten elke dag alles in het werk om u het allerlekkerste kopje koffie te serveren.

We zijn er dan ook bijzonder trots op dat deze passie, zowel bij onze gasten als onder de vakmensen niet onopgemerkt is gebleven. In het eerste jaar zijn we in de Misset Koffietop 100, de prestigieuze lijst van de beste koffiezaken van Nederland, binnengekomen op nummer 29. In het tweede jaar zijn we zelfs te vinden bij de top 20 van Nederland en hebben we volgens Misset Horeca de lekkerste koffie van de Veluwe!

De 4 M's:

Melange (de boon)

We hebben gekozen voor de koffieboon van EARTH. Een 100% Arabica koffieboon van de lokale Mocca d Or branderij te Zwolle.
Deze branderij brandt sinds 1930 extra langzaam, volgens het principe van slow roast.
Een kwalitatief uitstekende koffieboon met een mooi verhaal. De koffieboon is namelijk biologisch, FAIR TRADE en 100% van de nettowinst wordt geïnvesteerd in diverse waterprojecten in de koffieproducerende landen, onder het motto: "You never drink alone". De verpakking is zelfs geheel afbreekbaar.
Terwijl u geniet van de lekkerste koffiespecialiteiten draagt u een steentje bij aan een beter (leef-)klimaat!

Maling

We bereiden de koffieproducten ambachtelijk, hierbij wordt gebruik gemaakt van 2 verschillende koffiemalers. 1 voor de maling van de koffie en 1 voor de espressodranken. Onze bonenmaling wordt zeer regelmatig aangepast aan de luchtvochtigheid.

Machine

De schitterende Mirage koffiemachine van Kees van der Westen (NL) is de krachtpatser die zorgt voor voldoende capaciteit en een constante kwaliteit.

Mens

...Daarom beloven we U dat we er steeds alles er aan zullen doen om U constant de lekkerste koffiespecialiteiten aan te bieden, om zo van ieder kopje koffie een smakelijke belevenis te maken.

En tot slot

Naast uw kopje koffie krijgt u een heerlijk vers afgebakken koekje. Volgens het recept van EMjoy wordt deze voorbereid door Bakkerij van Looijengoed.
De koffie wordt geserveerd met EARTH rietsuiker en biologische koffiemelk van Zuivelrijck.
Om het geheel nog feestelijker te maken trakteren wij bij alle koffiedranken op een heerlijk toefje slagroom, met een mini-likeurtje! 

Koffie EMjoy

Ons koffie-paradepaardje is onze eigen koffie EMjoy bestaande uit drie laagjes pure verwennerij.
Sorry, het recept blijft geheim, maar ervaar tijdens het drinken van deze exclusieve koffie-specialiteit het genot van een heerlijke vloeibare espressobonbon!

 

Hieronder twee recensies van de Koffie Top 100 uit het vakblad Missethoreca:

 
Koffie Top 100 Nr. 29 - 2013
Koffie Top 100 Nr. 20 - 2014